Роднокрајни творци родени во ноември

НУ Библиотека „Григор Прличев“ и овој ноември со изложба на дел од нивното творештво ги одбележува родендените на роднокрајните автори родени во овој месец. Пред пултот за зајмување од вчера е поставена изложба на книги од следните автори: Стојан Ристески, Димче Џајкоски, Димче Донески Дим – Дон, Севим Адем – Сана, Митре Велјаноски и Никола Митров

Прочитај повеќе

Промоција на Прирачникот “Социо-емоционален развој на деца“ од авторката Верица Пандиловска – Гичева

Утре, петок со почеток во 12.00 часот во Националата установа Библиотека “Григор Прличев“ во Охрид ќе се одржи промоција на Прирачникот “Социо-емоционален развој на деца“ од авторката Верица Пандиловска – Гичева. Публикацијата е наменета за воспитувачи, родители и деца до 7 години од предучилишна возраст како и за деца кои се со лесна ментана попр

Прочитај повеќе

И оваа среда во одделот за зајмување во охридската библиотека ве чекаат нови книги

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид континуирано го збогатува книжниот фонд. Од книгите кои се купени и обработени ви предлагаме да ги побарате следните пет наслови: Каде што реката го бакнува небото од Билјана Тинтоска Роман е инспириран од љубовта, како да сакаат луѓето, како се бидува ЧОВЕК.„Радоста не доаѓа од околу, туку се раѓа во нас

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива