Хуманитарен кошаркарски турнир во организација на Клубот на млади при Црвен Крст - Охрид

Клубот на млади при Црвен Крст - Охрид во рамките на активностите на ПХВ проектот на 27 април, сабота од 15ч организизира Хуманитарен кошаркарски турнир во спортската сала Билјанини извори. На турнирот ќе учествуваат екипи од основните и средните училишта од Охрид. Инаку оваа група млади хуманитарци преку овој проект со собраните средства, имаат

Прочитај повеќе

Утре напладне промоција на „Зборовите гром и веда“ од Смиле Наумоски Брсјак

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид утре – петок во 12 часот ќе биде промовирана книгата – поезија „ЗБОРОВИТЕ ГРОМ И ВЕДА – совршенство или совршенство“ дело од роднокрајниот поет, писател и есеист Смиле Наумоски Брсјак.Оваа книга тој ја создал во перидот од 2010 до 2018 кога се јавил на конкурсот што го распишува Министерство за култура

Прочитај повеќе

В недела промоција на четиријазичната стихозбирка „Македонски погледи„

Во недела 9 јули од 11 часот во НУ „Григор Прличев“ во Охрид ќе биде промовирана четиријазичната стихозбирка „Македонски погледи / Sguardi macedoni / Miradas macedonias / Macedonian glances“ од авторите Ернесто Ередеро дел Кампо и Марио Де Роза во издание на „ПНВ Публикации“, Скопје.„Македонски погледи“ претставува поетско патување на двајца дип

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива