Пронајден начин да се генерира енергија од лебдечки честички

Инженери од МИТ открија нов начин за генерирање електрицитет со користење на мали карбонски честички кои создаваат струјно коло со едноставна интеракција со течноста која ги опкружува. Течноста, која е органски раствор, ги привлекува електроните од честичките и генерира струјно коло кое може да се користи за напојување на хемиски реакции или за нап

Прочитај повеќе

Туристичките потенцијали на Охрид презентирани пред полски туроператори

Туристичките потецијали на Охрид денеска беа презентирани пред туроператори, истакнати туристички работници и претставници на Комората за туризам oд Полска, кои престојуваат во неколудневна промотивна посета на градот.Во рамки на програмата на официјалната презентација на природните и културните знаменитости на Охридскиот регион, свое обраќање пр

Прочитај повеќе

Обука на воздухопловниот ВИНГ во Охрид

Од денеска до петок ( 25.06 2021 г.) воздухопловниот ВИНГ на АРМ, на крајбрежјето на Охридското Езеро ќе изведува Летачка обука над водени површини со два хеликоптери Ми-8/17.Како дел од активностите на воздухопловниот ВИНГ, а во соработка со локолната самоуправа од Охрид во четврток (24.06.2021г.), во период од 16 до 19 часот пред Кампот за о

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива