Промоција на збирката филмски рецензии и есеи „Видеологија“ од Златко Ѓелески

На 29 јуни, на платото пред Младинскиот културен центар во Скопје, со почеток во 20 часот ќе се одржи промоција на збирката филмски рецензии и есеи „Видеологија“ од Златко Ѓелески, издание на ПНВ Публикации од Скопје.Книгата ќе биде претставена низ разговор со авторот, а разговорот ќе го води Јулијана Величковска, главен уредник и основач на ПНВ П

Прочитај повеќе

Промовирана книгата "Впечатоци за хуманоста" од Љупчо Милкоски и Миле Трпеноски

На 24 јуни, денот кога, далечната 1859 г. се водеше ботката во Солферино, Италија и кога кај големиот хуманист Анри Динан се роди идејата за формирање на движењето на Црвениот крст, 162 години подоцна, во прекрасен амбиент на сината езерска шир на Охридското езеро, пред бројни волонтери, активисти, пријатели на Црвениот крст, беше промовирана книга

Прочитај повеќе

Успешна крводарителска акција реализирана во охридската Гимназија

На денешната крводарителска акција што во организација на Црвен крст Охрид и Службата за трансфузија-Охрид, се реализира во просториите на ОСУ Св.Климент Охридски-Гимназија, во периодот од 9-13 ч., 27 хумани луѓе, крводарители даруваа крв за потребите на пациентите во здравствените установи во Охрид. Изразуваме благодарност до крводарителите и екип

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива