"Сакај го Охридското Езеро - единствено е во светот" проект за чисти еколошки плажи

Во рамките на проектот „Сакај го Охридското Eзеро-единствено е во светот“ имплементиран од невладината организација „Нова Порта“ во рамки на Годишната програма за заштита на животната средина и природата на Општина Охрид, изминативе два месеци беа реализирани бројни активности за подигнување на еколошката свест.Како дел од активностите на проекто

Прочитај повеќе

Промоција на книгата „ Откровение Захариево“ од м-р Златко Попоски

Утре, понеделник од 20.30 часот на платото пред споменикот на големиот преродбеник Григор Прличев во близина на НУ Библиотека што го носи неговото име ќе се одржи промоција на првата книга од м-р Златко Попоски од Охрид, насловена „Откровение Захариево“.Авторот Попоски во својата книга преку главниот измислен лик Захарије, укажува на вистините

Прочитај повеќе

Новата генерација паметни телефони може да се мијат со средства за дезинфекција

Во последно време производителите на паметни телефони се пренасочија на вградување различни сензори и опции кои се во склад со времето. Така, се појавија паметни телефони со термо камери, кои може да го мерат срцебиењето, фреквенцијата на дишење и слично. Но, некои производители се фокусираа и на фактот дека среде пандемија посебно значење даваме н

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива