Денес се празнуваат Сите Светии - Сисвети

Денес се празнува неделата посветена на Сите Светии – Сисвети.Овој празник менува датум, но не и ден - секогаш се слави во неделата по Духовден и меѓу народот повеќе е познат како Сисвети. Црквата го востановила за заедничко сеќавање и празнување на сите Светии. Се празнува за да им се оддаде почит на оние светци чии имиња не се познати како п

Прочитај повеќе

Египет ги отвори своите врати за сите вакцинирани туристи без PCR тест

Египет одлучи од 23 јуни за сите патници кои се вакцинирани и сакаат да ја посетат оваа земја да им овозможи влез без негативeн PCR тест. Како што објавија, условите за влез во Египет без негативен PCR тест се следните: патникот да поседува сертификат за извршена вакцинација против КОВИД-19 со валиден QR код и од примената втора доза вакцина да пом

Прочитај повеќе

Во пресрет на туристичката сезона се уредуваат плажите на крајбрежјето

Со цел да се обезбеди соодветна подготовка на охридското крајбрежје во пресрет на овогодинешната туристичка сезона, Општина Охрид и екипите на општинските јавни претпријатија деновиве интензивно спроведуваат активности за чистење и уредување на плажите, на кои во текот на претходниот период се отстрануваа бесправно изградните објекти.Извршено е п

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива