Во Израел почна производство на вештачки „одгледано“ месо

Израелскиот стартап Future Meat Technologies почна со производство на вештачки одгледано месо. Фабриката за производство на вештачки одгледано месо на индустриско ниво почна во Израел, а дневно може да рпоизведе 5.000 хамбургери.Месото од животни е дел од човечката исхрана од праисториско време, а 80% од населливото земјиште и 30% од ресурсите на

Прочитај повеќе

Од четврток ќе бидат во функција рампите за регулирање на сообраќајот во стариот дел на градот

Се известуваат жителите и туристите кои престојуваат во Охрид дека од 1.07.2021 година (четврток) ќе бидат ставени во функција рампите за влез и излез во стариот дел на градот.Моторните возила ќе може непречено да сообраќаат, само доколку поседуваат картичка за движење во овој дел од градот.Оваа мерка е дел од утврдениот режим на сообраќај за ст

Прочитај повеќе

Фото на насловна - пред хотел Парк, `70-те години од минатиот век

Во овие жешки денови со нашиот избор на насловна фотографија ќе ја освежиме вашата меморија, навраќајќи се во `70-те години од минатиот век. Погледнете како изгледаше плажата пред хотелот Парк во минатото. Шаренилото од природа, задоволни луѓе и прекрасно време, буди чувства, носталгија, но и желба да се случуваат вакви убавини и сега. Фотогра

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива