Нова ограда во дворот на ОМУ "Методи Патчев"

Екипи на ЈП Градски Пазар по налог на локалната самоуправа деновиве работат на реконструкција на постоечката и дооградување со нова ограда во дворот на ОМУ ,, Методиј Патчев“.Проектот се реализира непосредно пред почетокот на школската година, а неговата вредност е 376.326,00 средства обезбедени од буџетот на Општина Охрид.

Прочитај повеќе

Викендов во Охрид ќе се одржи ревијален турнир во ватерполо

По повод Денот на независноста на Република Северна Македонија, од 5ти до 6ти септември, на малото пристаниште пред хотел „Палас“ ќе се одржи ревијален турнир во ватерполо. Турнирот е во организација на здружението за спортови на вода „Охридски бранови“, а учество ќе земат повеќе екипи од Република Србија и Република Северна Македонија.Настанот с

Прочитај повеќе

Во завршна фаза е изградбата на Баскет игралиштето во населба "Црногорци"

Во завршна фаза е изградбата на Баскет игралиштето што го градат општина Охрид и Агенцијата за млади и спорт на Република Северна Македонија. Игралиштето е сместено во делот за млади и спорт и е со димензии 22м на 22м и површина од 422 м2. На него е поставена специјална подлога за играње кошарка, рефлектори, соодветни спортски реквизити, ка

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива