Започнаа активностите за преместување на спомен-обележјето на Григор Прличев

Во тек се работни активности за преместување на спомен обележјето на Григор Прличев на нова локација, во непосредна близина на НУ Библиотека „Григор Прличев“ и НУ Центар за култура „Григор Прличев“,Овие активности се реализираат согласно одлуката бр.08- 815/4 од 31.01.2020 година за преместување на спомен- обележјето на Григор Прличев и одлуката

Прочитај повеќе

Се уредува нов зелен појас на крстосниците на "Туристичка"

Екипите на ЈП „Градски гробишта“ деновиве започнаа работни активности за партерно уредување на тротоарските рабови на кружната крстосницата помеѓу булевар „Туристичка“ и улица „Јане Сандански“ каде што ќе биде засаден нов зелен појас.Според планираното, на местото на постоечката метална ограда на сите четири заоблени тротоарски рабови, екипите на

Прочитај повеќе

Сместување на цвеќето во домот

Саксиите со цвеќе секогаш треба да бидат сместени во простории каде ќе имаат поволни услови за нормален живот и развој, односно на места каде ќе имаат соодветна светлина, топлина, влага и воздух. При тоа треба да се знае дека одредени растенија меѓу себе се разликуваат во потребите, а особено во однос на светлината како фактор. На некои им треба п

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива