Охридските сместувачки капацитети можат да се регистрираат на платформата "Дома си е дома"

Издавањето на ваучери за домашен туризам е мерка која беше најавена во третиот пакет економски мерки на Владата на Република Северна Македонија, за поттикнување на домашната економија и поддршка на туристичко-угостителскиот сектор.Граѓаните ваучерите од 6.000 денари за домашен туризам ќе можат да ги користат од 15 јули до 15 декември 2020 година

Прочитај повеќе

ЦЈЗ Охрид - 77 активни случаи на Covid-19 во Охрид, 70 во Струга

Со цел правовремено и точно информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, Центар за јавно здравје Охрид објавува билтен со податоци, информации и препораки за справувањето со вирусот COVID-19 на неделна основа…За период од 13 до 19 јуни 2020 г.- Материјали (брис грло и нос)

Прочитај повеќе

Денес календарски започнува летото

Денес, сабота, 20 јуни, кај нас и на северната хемисфера започнува летото. Оваа сабота ќе биде најдолгиот ден во годината (летен солстициум) на северната хемисфера, а на јужната пак, ќе биде најкраткиот ден. Денот ќе трае цели 15 часа и 14 минути, а ноќта само 8 часа и 46 минути. Веќе од недела (21.06), деновите ќе почнат да се скратуваат за по око

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива