Се реконструира улицата "Мите Богоески"

Деновиве започна реконструкција на улицата „Мите Богоески“. Согласно планот за реконструкција, предвидено е да се прошири коловозот, да се постави нов асфалт и да се уредат тротоарите.Активностите се дел од планот за асфалтирање на пристапни и тесни улички за 2020 година, кој што изминатиот период се спроведува на територија на општина Охрид.

Прочитај повеќе

Ќе биде ли селективно уривањето на охридските плажи?

На 15-ти овој месец започна отстранување на нелегалните објекти на плажите во Охрид, со што треба да се воведе ред на крајбрежјето согласно препораките на УНЕСКО. Акцијата се извршува под строг полициски надзор. Станува збор за отстранување урбана опрема и градби кои се надвор од опфатот на Генералниот урбанистички план. Акцијата долж езерото

Прочитај повеќе

Се асфалтираат краци на улица "8-ми Март"

Денеска започнаа градежни активности за асфалтирање на краци од улицата „8-ми Март“.Овие активности се дел од втората фаза за асфалтирање на пристапни патишта и тесни улички во рамки на Програмата за уредување на градежно земјиште за 2020 година.Во текот на наредниот период ќе се асфалтираат тесни улици и на уште неколку локации на територијата

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива