Одржана промоцијата на стихозбирката "Двоумење" од Ива Дамјановски

Синоќа, со почеток од 19 часот на платото пред Младинскиот културен центар во Скопје се одржа промоцијата на најновата стихозбирка од Ива Дамјановски ̶ „Двоумење“, во издание на ПНВ Публикации.Низ разговор со авторката, книгата ја претстави Јулијана Величковска, а стихови читаше Ѓоко Здравески.По тој повод поразговаравме со Јулијана Величковс

Прочитај повеќе

Градоначалникот денес на терен - вршеше увид на тековните градежни активности во Охрид

Градоначалникот Константин Георгиески денеска изврши увид на тековните градежни активности на повеќе локации во општина Охрид, кои се финансирани од општинскиот буџет.На улица „15-ти Корпус“ во тек е отстранувањето на стариот асфалт и се вршат подготвителни работи за поставување на новиот асфалтен слој на коловозот. Во рамки на проектот за реконс

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Низ охридските сокаци

Фотографијата која деновиве ќе ја краси нашата насловна страна е украдено парче убавина од една стара градба во новото време. Станува збор за куќа која се наоѓа во познатата охридска Карабегомаала, а за нашиот портал ја овековечи Сашко Георгиески. Иако е збор за руинирана градба, фотографијата зрачи со топлина и љубов, за чие комплетирање, секако д

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива