Прв смртен случај од Covid-19 во општина Охрид

Центарот за јавно здравје Охрид во неделниот билтен за справување со Covdi-19 вирусот, за периодот од 06 до 12 јуни објави прв смртен случај во Охрид и 3 смртни случаи во Струга. За истиот период ЦЈЗ ги објавува следните податоци: Материјали (брис грло и нос) за тестирање на присуство на COVID-19 земени се од вкупно 175 лица и тоа по место на ж

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Охрид, 1968 година

Фотографијата која деновиве ќе биде дел од нашата насловна страна всушност е разгледница од Охрид насликана со топли бои и амбиент кој развеселува. На разгледницата се прикажани дел од прекрасните, надалеку прочуени миризливи охридски трендафили, пристаништето со бродовите "Галеб" и "Охрид", пливалиштето со пливачките патеки, и голем дел граѓан

Прочитај повеќе

Двокатниот туристички автобус осамен и заборавен

Осамен и заборавен. Двокатниот отворен туристички автобус до неодамна, беше охридска гордост и туристичка атракција, а денес е отфрлен и оставен на забот на времето. Неговата сегашна состојба предизвикува носталгија и тага, но истовремено и капка надеж дека ќе дојде време кога автобусот повторно ќе се стави во функција, и туристите повторно ќе ужи

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива