Нега на болното саксиско цвеќе

Често се случува растението во саксијата да заболи, а вистинската причина за тоа да не може веднаш да се открие. Праксата покажала дека најчеста причина за појава на болест кај цвеќињата е нестручно одгледување и недоволна грижа. Добро одгледуваните растенијата, кои живеат под поволни услови и бујно растат, могу повеќе се отпорни на болести и штетн

Прочитај повеќе

Зошто кефирот е помоќен пробиотик од јогуртот?

Кефирот е напиток сличен на јогуртот, бидејќи се добива на сличен начин, со ферментација. Ферментацијата ја врши специјална ,,кефирна култура” која е комбинација од габи и бактерии.Крајниот продукт – кефирот – е кремаст, течен напиток, со специфичен киселкаст вкус.Традиционално, кефирот потекнува од Кавказките планини и е традиционален за руска

Прочитај повеќе

Патоказни табли за природните, културните и историските знаменитости, денес беа поставени во Охрид

Во соработка со Агенцијата за поддршка и промоција на туризмот, на повеќе локации на територијата на општина Охрид се поставија патоказни табли.Со информативни патоказните табли се означија неколку локации низ стариот дел на градот, како и централното подрачје. Целта на ваквата акција е полесно пронаоѓање на знаменитостите во градот.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива