Еве која храна ќе ви помогне да добиете бронзен тен

Со доаѓањето на летото многумина сакаат да стигнат до бронзен тен. Секако, здравата изложеност на сонце води кон ваков тен, но дали сте знаеле дека и одредени прехранбени производи можат да помогнат за оваа цел?Додавањето на одредена свежа храна, односно овошки и зеленчуци во исхраната, може да и даде на вашата кожа одреден сјај што потсетува на

Прочитај повеќе

Утре започнува асфалтирањето на улицата "15-ти Корпус"

Утре 23.06.2020 година, започнуваат актвности за асфалтирање на ул. „15 ти Корпус“. Поради тоа учесниците во сообраќајот потребно е да ги користат алтернативни патишта или доколку постои можност и целосно да се избегне движењето по оваа улица.Активностите ќе започнат во 05:00 ч. наутро и ќе ги изведува АД „ Илинден “ – Струга .

Прочитај повеќе

Младите од "Вдиши театар" испратија силна порака за безбедност од Covid-19 епидемијата

Годинешното издание на меѓународниот аматерскиот младински театарски фестивал „ВДИШИ ТЕАТАР“ кој во организација на Црвен крст Охрид, традиционално во месец јуни го најавуваше културното лето во Охрид, заради ситуацијата со епидемијата на COVID-19, оваа година не се одржа според својот редовен концепт. Младите од театарската група на Црвен кр

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива