Кон резултатите од Конкурсот за проекти од национален интерес на Министерството за култура од областа на издаваштвото

Откако Министерството за култура ги објави резултатите од Конкурсот за проекти од национален интерес од областа на издаваштвото, социјалните мрежи се исполнети со гнев и револт изразен преку видувањата и коментарите на издавачите, кои со право реагираат на неправедното доделување финансиски средства на апликантите, момент каде е истиснато реалнот

Прочитај повеќе

Свети свештеномаченик Харалампиj

Секој човек со своето раѓање добива лично име по кое го препознаваат во текот на целиот живот. Името е наша сопствена карактеристика, но малкумина го знаат вистинското потекло на своето име и неговото вистинско значење. Секое православно име има своја суштина и свое длабоко значење. Православниот христијанин треба да го знае значењето на своето име

Прочитај повеќе

Ги запознаваме ретките болести - Полицитемија Рубра Вера

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести во Република Македонија.Полицитемија Рубра ВераМКБ D45Polycythemia Rubra Vera Оваа состојба се јавува кога коскената срцевина про

Прочитај повеќе