Чествувања за Марко Бошнаков, Андон Дуков и Кирил Прличев

Општина Охрид Ве поканува на одбележувањето на годишнината од смртта на гемиџијата Марко Бошнаков27.02.2020 година (четврток)11.00 часотПолагање свежо цвеќе пред спомен-плочата на родната куќа на Марко Бошнаков;Историски час за гемиџијата, проф.Ристо Николески;Место: родна куќа на Бошнаков Општина Охрид и ОО на Сојуз на борци од Ох

Прочитај повеќе

Интензивни градежни активности на улицата "15-ти Корпус"

Во тек се интезивни градежни активности од правата фаза за поставување на атмосферска канализација на улица „15-ти Корпус“ на потегот од Здружение на возачи до мостот на реката Сушица.Се работи за канализациона мрежа со вкупна должина од 610 метри и тоа со дијаметар Ф400 со должина од 220 метри и со дијаметар Ф315 со должина од 390 метри. Според

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Охрид во 60-те години на минатиот век

Фотографијата која деновиве ќе ја краси нашата насловна страна, е панорама на Охрид од 60-те години на минатиот век. Фотографијата за јавноста ја постираше нашиот сограѓанин Милчо Георгиевски, а во нејзиниот опис еве какво го претстави некогашниот Охрид: "Воздушна снимка на Охрид, некаде од втората половина на шеесеттите години на минатиот ве

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива