Ги запознаваме ретките болести - Автозомно доминантна хипокалцемија

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести во Република Македонија.Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со кои се соочуваат. Како ја добиваат дијагнозата? Дали има некаков лек?

Прочитај повеќе

Започнува нов циклус на програмата "Млади лидери создаваат иднина"

По успешно завршените два циклуси од програмата „Млади лидери создаваат иднина“, Црвен крст Охрид започнува со нов циклус на спроведување на оваа програма за млади. Програмата „Млади лидери создаваат иднина“ е наменета за ученици од деветто одделение до трета година средно образование. Црвен крст Охрид ја нуди оваа програма со цел да им овозможи

Прочитај повеќе

Нов пролетен циклус од програмата ВРЕМЕ Е ЗА КНИГА - CHILDREN STORY HOUR

Црвен крст Охрид го најавува почетокот на нов пролетен циклус од едукативната програма ВРЕМЕ Е ЗА КНИГА - CHILDREN STORY HOUR кој ќе стартува на 20.02.2019 година и ќе трае 15 недели. ВРЕМЕ Е ЗА КНИГА - CHILDREN STORY HOUR е програма која се спроведува веќе деветта година во рамките на програмските активности на Црвен крст Охрид и е наменета за

Прочитај повеќе