Градоначалникот Георгиески го посети Центарот за третман на деца со аутизам

Градоначалникот на општина Охрид, Константин Георгиески заедно со Министерот за здравство, Венко Филипче денеска беше во посета на Центарот за рани интервенции и третман кај деца со нарушувања од аутистичниот спектар во Општата болница во Охрид.-Многу ми е драго што заложбите на општина Охрид за креирање на општество кое нуди еднакви можности за

Прочитај повеќе

Ги запознаваме ретките болести - Лоу синдром

Лоу синдромЛоу синдромот се карактеризира со проблеми со видот, вклучувајќи ја и катаракта која е присутна уште при раѓање, проблеми со бубрезите кои обично се развиваат во првата година од животот и абнормалности во мозокот кои се поврзани со интелектуална попреченост. Начин на наследувањеЛоу синдромот се наследува како Х-поврзана генетска сост

Прочитај повеќе

Фото на насловна - охридското пристаниште пред 20-ина години

Фотографијата која ќе ја краси нашата насловна страна наредниве денови е од поновата историја на градот. Прикажан е дел од охридското пристаниште, исполнет со голем број кајчиња, а во позадина се гледаат тогашните актуелни модели на автомобили. Потсетување на едно не толку далечно минато - пред 20-ина години, како што наведува нашиот сограѓанин К

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива