Побарајте ги новите наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:“Ехо на слободата” – Ана Јовковска“Синиот фенер” – Виктор Пелевин“Марика и стравот” – Емилија Славковска“Депа” – Милован Стефановски“Пената на црниот бран” – Владимир Илиевски“Меѓата на светот” – Митко Маџунков“Горчливи води, слатки води” – Елена Кољадина“Безум

Прочитај повеќе

Откажана забавата `Новогодишна детска бајка` која требаше да се одржи денес

Поради ненадејната смрт на градоначалникот проф. д-р Јован Стојаноски,ЈП „Билјанини Извори“ ја откажува големата новогодишна забава за деца "Новогодишна детска бајка " која требаше да се одржи денес."Новогодишната детска бајка" како социјално забавен настан во соработка со ЈОУДГ „Јасна Ристеска“, здруженијата за лица со попреченост, основните

Прочитај повеќе

Ви требаат причини зошто за време на празниците да го посетите Охрид?

Ако се прашувате каде и како да ги поминете Новогодишните празници, ние ќе ви дадеме мотив, без двоумење да го посетите Охрид. Охрид не е само центар за летување, Охрид е туристичко место кое плени со својата убавина и магичност во секој ден, секој миг, секое годишно време.. Охрид секогаш ве чека во убава атмосфера, со многу топлина и љубов, при

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива