Излезе од печат Монографијата `30 години Поетска Ноќ во Велестово`

Монографија „30 години Поетска ноќ во Велестово“ деновиве излезе од печат во издание на Поетска ноќ од Велестово и ПНВ Публикации-Скопје. Монографијата, која ја подготви основачот на манифестацијата Славе Ѓорѓо Димоски, покрај текстуален материјал, богато е илустрирана со фотаграфии кои хронолошки го претставуваат развојот на манифестацијата во и

Прочитај повеќе

Традиционална, предновогодишна средба на БОБ - генијалците во Црвен крст Охрид

Центарот за развивање на животни вештини Бреинобреин-Црвен крст Охрид, традиционално, крајот на годината го обележува со предновогодишна средба на сите деца кои ја посетуваат Бреинобреин програмата во овој центар. Тоа е можност децата од сите групи и нивоа на БОБ програмата, но и оние кои ја завршиле оваа програма, да се дружат и забавуваат, а

Прочитај повеќе

Фото на насловна: Охридскиот плоштад 1975 година

Овој пат на нашата насловна страна просторот е отстапен за охридскиот плоштад пред 40-ина години, односно во 1975 година. Секој би се согласил дека ваквите потсетувања будат убави спомени, носталгија по едно мирно, одминато време, кое не сакаме да остане во заборав, токму поради начинот и темпото со кое денес живееме, и секако денешниот лик кој

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива