Утре отворен ден за волонтери во Црвен крст Охрид

По повод 5-ти декември, Светскиот ден на волонтеризмот, Црвен крст Охрид во понеделник, 5.12.2022 г. во периодот од 11-20 ч. организира ОТВОРЕН ДЕН за ВОЛОНТЕРИ. Преку дружење и разговори со наши волонтери од 7 до 77 годишна возраст, присутните ќе можат да се запознаат со изворите за мотивација за волонтирање и да го препознаат клучот на успехо

Прочитај повеќе

Прозно - поетски настан "Сите лица на слободата"

Утре, 13-ти ноември, во објектот на кафе-барот „Шила“ ќе се одржи прозно-поетски настан „Сите лица на слободата“, на кој учесниците ќе се претстават со творби поврзани со темата слобода. Оваа средба се организира во чест на одбележувањето на Денот на ослободувањето на Охрид, 7-ми ноември. Учесници се: Наталија Кичеец, Смиле Наумоски – Брсјак, Корд

Прочитај повеќе

Од 15 октомври до 15 ноември, традиционално се одбележува Месецот на книгата

Во овој период НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид која е од отворен тип секојдневно бележи посети на ученици од основните и средни училишта. Вработените во Библиотеката исцрпно ги информираат со дејноста на библиотеката и процесот на доаѓање на книгата во рацете на читателите а тие имаат можност бесплатно да ја разгледаат оваа установа. Би

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива