Вирусот е уште тука, да бидеме внимателни!

Од денес е укинат полицискиот час. Од утре угостителските објекти ќе бидат отворени, со строги мерки за претпазливост и заштита. Укинувањето на полицискиот час, и отпочнувањето со работа на објектите не значи дека е ставен крај на корона-кризата. Вирусот сè уште е тука, постои, се пренесува, и она што е најважно, свеста на граѓаните треба да би

Прочитај повеќе

ЦЈЗ: Површинската вода на охридското крајбрежје е од I и II класа, односно оценeта како ОДЛИЧНА!

Во согласност со својата дејност и надлежности за вршење на континуиран здравствено-еколошки надзор, Центар за јавно здравје Охрид од 13 до 26 мај 2020 изврши земање и физичко-хемиска и микробиолошка анализа на примероци на површинска вода од источниот, северниот и западниот крајбреен дел на Охридското Езеро, од 32 мерни места од “Св. Наум” до се

Прочитај повеќе

Кај 4 лица од Охрид и 2 од Струга изминатава недела е дијагностицирано присуство на Covid-19

Во интерес на правовремено и точно информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, во кои делува Центар за јавно здравје Охрид, за состојбата со епидемијата од коронавирусот, Центар за јавно здравје Охрид објавува билтен со податоци, информации и препораки за справувањето со виру

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива