Центар за јавно здравје - во Охрид 2 активни случаи со Ковид-19

Во интерес на правовремено и точно информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, во кои делува Центар за јавно здравје Охрид, за состојбата со епидемијата од коронавирусот, Центар за јавно здравје Охрид објавува билтен со податоци, информации и препораки за справувањето со виру

Прочитај повеќе

"Двоумење" - нова стихозбирка на Ива Дамјановски

Неодамна, од печат излезе стихозбирката „Двоумење“ од Ива Дамјановски, во рамки на едицијата „Гравири“ на ПНВ Публикации. Подолу во текстот за вас издвоивме три песни од стихозбирката. „Ива Дамјановски е од оние автори на кои им се радувате кога ги читате. Се радувате што некој толку талентиран решил да пишува. Таа е музичар по образование, па не

Прочитај повеќе

Уписите за првачињата ќе бидат во месец јуни

Согласно Уредба со законска сила за измена и дополнување на уредбата со законска сила за примена на Законот за основно образование за време на вонредна состојба и насоките од Министерството за образование и наука, запишувањето на децата во прво одделение во основно училиште за учебната 2020/2021 година ќе се реализира во месец јуни,2020 година.

Прочитај повеќе