ЦЈЗ Охрид со нов неделен извештај за справувањето со COVID-19

Во интерес на правовремено и точно информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, во кои делува Центар за јавно здравје Охрид, за состојбата со епидемијата од коронавирусот, Центар за јавно здравје Охрид објавува билтен со податоци, информации и препораки за справувањето со виру

Прочитај повеќе

Вознесение Христово - Спасовден

Денес се слави Вознесение Христово - Спасовден, празникот кој секогаш се одбележува 40 дена по Велигден.Во Новиот завет од Светото Писмо поточно во Светото евангелие според Марко опишано е и вознесението Христово: "А по разговорот со нив, Господ се вознесе на небо и седна од десната страна на Бога. Тие, пак, отидоа и проповедаа насекаде; и Господ

Прочитај повеќе

Средба на градоначалникот Георгиески со претсавници од институтот за трансфузиона медицина

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески денеска оствари протоколарна средба со директорите на Институтот за трансфузиона медицина од Скопје, д-р Садула Усеини и м-р Венко Стомнароски.Од двете страни беше изразено огромното задоволство од успешно реализираната крводарителска акција што денеска се одржа во Охрид и големиот одзив на Охриѓ

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива