Познати добитниците на наградите за најдобри поетски творби посветени на Светите Кирил и Методиј

По завршувањето на распишаниот Општински награден литературен конкурс за поттикнување на творештвото на учениците од основните и средните училишта, Жири –комисијата во состав: проф.Славка Јанеска (претседател), проф. Кире Стојаноски (член) и проф.Христина Наумоска (член) донесе одлука за избор на најдобрите од вкупно пристигнатите 49 литературни

Прочитај повеќе

Втора фаза за поставување на фекална канализација во населба Рача

Деновиве се изведуваат работни активности од втората фаза за поставување на нова фекална канализација во населбата Рача.Се работи за одводна мрежа во должина од 260 метри и соодветни приклучни шахти.Активностите се дел од Програмата за изградба на системи за одведување и прочистување на отпадни води од 2020 година и за оваа намена од буџетот на

Прочитај повеќе

Нов асфалт во Пештани, Трпејца и Љубаништа

Деновиве интензивно се изведуваат работни активности за асфалтирање на улици во неколку населени места во Општина Охрид.Денеска е завршено асфалтирањето на улица во должина од 250 метри во село Пештани. Претходните денови се работеше на асфалтирање на тесни улици во селата Трпејца и Љубаништа.Овие активности се дел од годишнaта програма за кому

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива