Започна новогодишното украсување на Охрид

Надлежните служби на општина Охрид, утрово започнаа со новогодишно украсување на градот. Според најавите годинава Охрид ќе блесне во полн сјај и ќе биде најубаво украсен во споредба со претходните неколку години.Ѕвезденото небо ќе блесне над чаршијата и плоштадот „Св. Климент Охридски“ , а градските паркови ќе бидат накитени со новогодишна лед мр

Прочитај повеќе

Охридскиот плоштад во 60-те години на минатиот век

Убави и интересни се спомените, сеќавањата, миговите на кои со носталгија секогаш се присетуваме. Повозрасните секогаш се носталгични, а младите љубопитни да откријат како било и како се живеело некогаш, во времето на нивните предци. Ние секогаш се обидуваме да зачуваме дел од тие спомени преку фотографии кои го доловуваат Охрид во минатото. Оваа ф

Прочитај повеќе

Во среда книжевна средба со Смиле Наумоски - Брсјак, по повод 50 години творештво

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид по повод 50 години од творештвото организира Книжевна средба со Смиле Наумоски Брсјак, поет, писател и есеист од Охрид. Модератор ќе биде Милчо Јованоски, а стихови од Смиле Наумоски Брсјак ќе чита Маја Мојсова.Средбата ќе се одржи во среда на 28 ноември во 13 и 30 часот во Прличевата одаја. Смиле Нау

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива