Денес сончево, но студено време

Денес во Охрид времето ќе биде делумно сончево и студено, со максимална дневна температура од 4°С. Од утре ќе се забележи мал пораст на дневните температури, а во среда дневниот максимум ќе биде највисок за овој период, кога се очекува да се искачи до 12°С. Минималните температури овие денови ќе се движат од 1° до 5°С.За следниот викенд метеор

Прочитај повеќе

Квалитетот на водата за пиење во Струга постепено се нормализира

Состојбата со квалитетот на водата за пиење од градскиот водовод во Струга, а поврзано со вредноста на параметарот матност, постепено се нормализира. Вчерашните мерења на матноста на мерни места во градот Струга и во селата приклучени на градскиот водовод покажуваат дека вредноста за параметарот матност е во границите на законски доз

Прочитај повеќе

Водата за пиење во Струга не е здравствено безбедна

Од Центарот за јавно здравје Охрид информираат дека поради обилните врнежи од дожд кои деновиве го зафатија подрачјето на општина Струга, дојде до нарушување на квалитетот на водата за пиење од градската водоводна мрежа во Струга, по однос на параметарот матност. Од извршените мерења на водата за пиење од градскиот водовод во Струга, од страна н

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива