Научниците од Оксфорд подготвуваат вакцина против новите видови коронавирус

Научниците од Универзитетот во Оксфорд се подготвуваат што поскоро да произведат нови верзии на вакцина, кои ќе можат да се борат со уште позаразни видови коронавирус.Тимот кој стои зад вакцината од Оксфорд и „Астра зенека“ спроведува студии за адаптирање на технологијата за производство на нови верзии на вакцината, пишува британски „Телеграф“.

Прочитај повеќе

Ново детско игралиште во населбата "Воска"

Со средства од буџетот на Општина Охрид поставено е ново детско игралиште во населбата „Воска“, во непосредна близина на спортските терени.Игралиштето е опремено со најсовремени детски реквизити со гумирана подлога. Просторот е соодветно ограден и уреден со урбана опрема.Работните активности за поставување на игралиштето ги изведуваа екипите н

Прочитај повеќе

Здружението на информатичари реагира на новиот концепт за основно образование

Здружението на информатичари на Македонија (ЗИМ) информира дека со писмо испратено до Министерството за образование и наука реагира на најавената концепција во основното образование.Во писмото се наведува дека со новиот концепт, наместо да се оди во насока на зајакнување на условите за реализација на воведените информатички содржини, се оди некол

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива