За сите кои се далеку од дома – воздух од татковината во шишиња од 30 долари

Со цел сузбивање на епидемијата на коронавирус, многу земји во светот ги затворија своите граници и го ограничија патувањето, поради што, оваа година голем број луѓе се најдоа далеку од дома.Во Велика Британија, новиот вид на коронавирус кој што се шири 70 проценти побрзо, доведе неколку земји ширум светот да воведат забрани и ограничувања за пат

Прочитај повеќе

Нови подови во ОЕМУЦ "Св. Наум Охридски"

Завршија предвидените активности за комплетна реконструкција на подовите во ОЕМУЦ „Свети Наум Охридски“.Нови подни облоги од пвц материјал се поставени во сите училници, кабинети и канцелариски простории, со вкупна површина од околу 1000 м2. Оваа инвестиција беше дел од Програмата за образование на Општина Охрид за 2020 година и за нејзина реализ

Прочитај повеќе

Шведскиот град Гетенбург ја гради првата градска зона без емисија на гасови во светот

Шведскиот град Гетенбург ја развива првата градска зона со нула емисија на гасови во светот. Во соработка со Volvo Cars, иницијативата Gothenburg Green City Zone initiative ќе биде отворена за економски активности и ќе им овозможи на луѓето да учествуваат во бизниси кои поддржуваат одржлив развој.Девелоперите се надеваат дека градот ќе се претвор

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива