Четврто издание на атлетскиот викенд "Охрид трчаТ"

Професионални атлетичари, рекреативци и љубители на спортот од нашата држава и од регионот, ќе бидат дел од четвртото издание на спортскиот атлетски настан „Охрид Трчат”, кој викендов ќе се одржува во Охрид.Организатор на оваа тридневна спортска манифестација е атлетскиот клуб „Охрид Трчат“ со поддршка на Општина Охрид. Целокупната програма, усло

Прочитај повеќе

Ново осветлување доби ОУ "Св. Климент Охридски"

Училишниот двор, пристапот од страна на игралиштето и споменикот на Св. Климент Охридски од денес се со ново осветлување. Дотраените и неекономични светилки се заменети со лед кои што се штедливи, а целокупната инвестиција е финансирана од општина Охрид.Претходно во училиштето беше замената старата и дотраена дограма со нова и енергетско ефикас

Прочитај повеќе

Заврши 32. Поетска ноќ во Велестово

Со настанот „Поезија ̶ Залез“ заврши 32-то издание на Поетска ноќ во Велестово. Иако во услови на пандемија и со скромен буџет, се случи уште едно величествено издание на Поетска ноќ во Велестово, на кое се претставија десетина поети, уметници и музичари од Македонија.Настаните поминаа со одлична посетеност, односно, со полн капацитет, согласно у

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива