32.Поетска ноќ во Велестово посветена на поетот Зоран Анчевски

На 21 и 22 август, во с. Велестово ќе се одржи 32. Поетска ноќ во Велестово. Годинашната Поетска ноќ во Велестово е посветена на творештвото на поетот Зоран Анчевски, па со Вас споделуваме неколку песни и дел од интервјуто што во целост може да се прочита во Ревијата Поетска ноќ во Велестово, бр. 20. Разговорот го водеше Славе Ѓорѓо Димоски:Госпо

Прочитај повеќе

Се уредуваат основните училишта "Кочо Рацин" и "Григор Прличев"

Деновиве со поддршка на општина Охрид се уредуваат основните училишта „Кочо Рацин“ и „Григор Прличев“. Со активностите е опфатено варосување на училниците и кабинетите, варосување на надворешните ѕидови и естетско уредување на училниците.После завршување на активностите за уредување на овие две училишта, ќе се продолжи со уредување на останатит

Прочитај повеќе

Промовирана Монографијата по повод јубилејот 60 години "Охридско лето"

Синоќа, во предворјето на црквата "Света Софија" се одржа промоција на монографијата „Фестивалска приказна“, а по повод 60 години од основањето на фестивалот „Охридско Лето“, на која се обрати и Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески. Во своето обраќање пред присутните градоначалникот Георгиески рече:– Голема е честа и заедничко е за

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива