Кои се најстарите езера во светот?

Често пати сме се запрашaле кои се најстарите езера во светот, каде се наоѓаат и колку всушност изнесува нивната старост. Во оваа статија ќе се обидеме да дадаме одговор на овие прашања, врз основа на истражувањата на многумина геолози, истражувачи и научници. Во продолжение следува листа на 8-те најстари езера во светот. Езерото Зајсан Езеро

Прочитај повеќе

Се реконструираат детските игралишта во градот

Со соодветно уредување на просторот и поставување на нови реквизити за забава на најмладите, во тек е реконструкција на детското игралиште во близина на мостот на каналот „Студенчишта“.Во текот на претходниот период беше извршена реконструкција и на детските игралишта на улица „Јане Сандански“ и во населбата „Христо Узунов“.Работните активнос

Прочитај повеќе

„Скопје гитар трио“ ќе ја отвори 32-та Поетска ноќ во Велестово

Вечерва, со почеток во 21.00 часот, на сретсело во Велестово ќе биде одржана 32-та Поетска ноќ во Велестово, посветена на поетското творештво на Зоран Анчевски и скулптурите на Димитар Филиповски.Настанот, со мал музички концерт ќе го отвори „Скопје гитар трио“, основано во 2019 година од страна на Дарко Багески, Виктор Драганов и Георги Трајков

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива