Во недела во Струга "Весламе за ретките"

„Весламе за ретките“Во услови на пандемија со COVID-19 кога скоро сите јавни настани се откажани поради безбедносни причини со почитување на препораки и мерки на Владата на РСМ, Спортско-рекреативниот клуб „Соларис“ и хотел „Боград Apartments and lounge station“ од Струга со поддршка на Ретки болести Охрид, во недела 30.08.2020 го

Прочитај повеќе

Успение на Пресвета Богородица - Голема Богородица

Успение на Пресвета Богородица или Голема Богородица e значаен христијански празник кај православните, католиците и протестантите, посветен на смртта на Марија, мајката на Исус Христос.Христијаните веруваат дека, како и Исус, и Богородица по смртта воскреснала и заминала на небото, како со душата така и со телото. Оттаму и називот успение, што з

Прочитај повеќе

Фото на насловна - охридското крајбрежје, 1957 година

Уште една фотографија од минатото на Охрид ќе биде дел од нашата насловна страна. Станува збор за приказ на период кога крајбрежјето било ненаселено, туризмот неразвиен, а просторот природно збогатен со дрвја, трева, зелени површини. Фотографијата е направена од брдото Горица со поглед кон Галичица и Св.Наум, а датира од далечната 1957 година.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива