Во петок и сабота ќе се одржи 32.издание на Поетска ноќ во Велестово

Годинашната Поетска ноќ во Велестово ќе биде посветена на поезијата на Зоран Анчевски и скулптурите на Димитар Филиповски, а ќе читаат и шестмина македонски современи поети: Тоде Илиевски, Владимир Мартиновски, Ѓоко Здравески, Биљана Стојановска, Павлина Атанасова и Јулијана Величковска.32-то издание на Поетска ноќ во Велестово ќе биде отворено

Прочитај повеќе

Преображение Господово

Преображение Христово или Преображение Господово — христијански празник кој се слави секоја година на 19 август, односно 6 август според јулијанскиот календар. На овој ден се прославува преображението на Христос на планината Тавор, кога Господ се појавил во сета Негова слава пред апостолите Петар, Јаков и Јован.Во три од четирите Евангелија се г

Прочитај повеќе

Реконструкција на санитарните јазли во ОУ "Христо Узунов"

Во тек се работни активности за комплетна реконструкција на сите санитарни јазли во ОУ„Христо Узунов“.Во рамки на раконструкцијата ќе биде извршена промена на водоводната инсталација, ќе биде поставена нова санитарна опрема и плочки.Вкупната вредност на оваа инвестиција изнесува 2,9 милиони денари, а средствата се обезбедени од буџетот на Општ

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива