Димитар Филиповски: „Љубовта кон Велестово трае веќе 20 години“, разговор за изложбата на скулптури во рамки на 32-та Поетска ноќ во Велестово

Традиционално, покрај претставувањето на еден современ македонски поет, на Поетска ноќ во Велестово се поставува и изложба од еден современ македонски уметник. Годинава, на 32-то издание на манифестацијата, со изложба на скулптури ќе се претстави Димитар Филиповски. Скулптурите ќе бидат изложени во тремот на црквата „Успение на Св. Богородица“ в

Прочитај повеќе

Нови подови во подрачното училиште на ОУ "Св. Климент Охридски" во Далјан

Во сите 5 училници и наставничката канцеларија во подрачниот училишен објект на ОУ„Свети Климент Охридски“ во населбата Далјан деновиве беше извршена комплетна реконструкција на подовите со нов ламинат.Материјалите за поплочување беа обезбедени од страна на Општина Охрид, преку донација на локална компанија, која се занимава со трговија на граде

Прочитај повеќе

Второ издание на спортскиот настан "Охрид Ултра-Треил"

Започна пријавувањето за второто издание на меѓународниот спортски настан „Охрид Ултра-Треил“ кој ќе се одржи во Охрид од 18-ти до 20-ти септември 2020 година.Спортскиот настан е организиран од страна на Здружението за промоција на планинското трчање „Трекс“ oд Скопје и Асоцијацијата на спортови „Спорт за сите – Сите за спорт“ од Охрид, а неговат

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива