Утре започнува програмата на Црвен крст Охрид `Млади лидери создаваат иднина`

Новата програма за младите „Млади лидери создаваат иднина“ која Црвен крст Охрид ќе ја реализира во соработка со Американскиот мировен корпус во Македонија, започнува утре, 14.03.2019 г. (четврток) во 19:30 ч. во просториите на Црвен крст Охрид. Оваа програма, наменета за ученици од 14-18 години интегрира неделни работилници, екскурзии, развој н

Прочитај повеќе

Во петок, 15.03.2019год., Црвен крст Охрид со пригодна свеченост ќе го одбележи Денот на крводарителството

Во петок, 15.03.2019, Црвен крст Охрид со пригодна свеченост ќе го одбележи Денот на крводарителството во Македонија, со доделување благодарници на заслужни крводарители. Перманентна работа за промовирање и унапредување на крводарителството на територијата на општините Охрид и Дебарца е заложба која Црвен крст Охрид континуирано, посветено и сов

Прочитај повеќе

За љубителите на пишаниот збор - најнови наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:“Текст и моќ” – Елизабета Краљевски“Александар III македонски во македонската книжевност” – Ранко Младеноски“Пат за рајот” – Драги Михајловски“Канцелариски колумни” – Лилјана Пандева“Литература и егзил” – Блерина Старова Златку“Споменикот, меморијата и идентитето

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива