Охрид претставен на Саемот за туризам во Загреб

Делегација на општина Охрид предводена од в.д. градоначалникот Константин Георгиески, денес го презентираше Охрид на меѓународниот саем „Place2Go“, во Загреб кој трае од 15 до 17 март. Покрај штандот на кој се презентираат туристичките и културно – историските знаменитости, Охрид беше претставен преку средби со туристичките претставници на пове

Прочитај повеќе

Промоција на стихозбирката `Гравири – 40 години отпосле` од Славе Ѓорѓо Димоски

Во понеделник, 18 март, во Прличевата одаја на НУ Библиотека `Григор Прличев` - Охрид, ќе биде промовирано второто и дополнето издание на стихозбирката `Гравири – 40 години отпосле` од Славе Ѓорѓо Димоски. На тој начин свечено ќе се одбележат 60 години живот и 40 години од излегувањето на Првата книга (`Гравири`) на Славе Ѓорѓо Димоски. За ново

Прочитај повеќе

14-ти Март - Светски ден на бубрегот

Светскиот ден на бубрегот / World Kidney Day е најодбележуван настан во светот кој се фокусира на здравјето на бубрезите. WKD во светски рамки е заеднички организиран од страна на Меѓународните здруженија ISN и IFKF, a во Македонија Здружението на бубрежно болни граѓани НЕФРОН во соработка со стручните професионални здруженија на лекари и медиц

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива