Денес финишираше Beach Run - серијата трки во рамки на кампањата Show your rare! Show your care!

Денес финишираше Beach Run – серијата трки која се одржуваше овој месец на 5 локации покрај вода во Македонија (Скопје, Преспа, Дојран, Маврово и Охрид), а е во рамки на кампањата SHOW YOUR RARE! SHOW YOUR CARE!

Прочитај повеќе

Охрид во 40-те години од минатиот век

Охрид во минатото, а и денес – секогаш плени со убавина, природа некогаш недопрена, а сега прилагодена кон потребите и човековата имагинација. Само за споредба, оваа фотографија ја позајмивме од фб профилот на Митко Лукан, а го насликува Охрид во 40-те години од минатиот век.

Прочитај повеќе

Во Трпејца со љубов се одржува богатата програма во рамките на културното лето `На зајдисонце`

Ден по свеченото отворање седмото „На зајдисонце“ во Трпејца продолжи со атрактивниот настан „Променада со кајче по езерото“на која во две кајчиња кои пловеа пред бисерниот брег музицираа ученици од ОМУ „Методи Патче“ од Охрид. Ана Матеска – флејта, Никола Тодороски – виолина, Наум Палоски – кларинет и Христијана Матеска – хармоника.Тоа се учениц

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива