Вечерва - јубилејно, 30-то издание на Поетска ноќ во Велестово

Вечерва во 21:00 часот, во живописното Велестово, на падините на Галичица започнува Јубилејната 30-та Поетска ноќ во Велестово Оваа година, Поетската ноќ во Велестово ќе биде посветена на новата македонска поезија. Во соработка со издавачката куќа ПНВ Публикации од Скопје, објавена е и панорама на поновата македонска поезија под наслов „Глас

Прочитај повеќе

Во петок стартува седмото `На зајдисонце` во Трпејца

Во петок – 20 јули во Трпејца ќе започне седмото издание на Културно – забавното лето „На зајдисонце“ 2018. Традиционално покровител на манифестацијата е Општина Охрид а годинава за прв пат дел од програмата кој опфаќа збиднувања од културата е финансиски помогната и од Министерството за култура на РМ. До 28 јули во текот на деветте дена орга

Прочитај повеќе

Јане Петков им предаваше на охриѓани

Голем интерес кај охриѓани за предавањето на Јане Петков-„човекот амфибија“ кое во организација на Црвен крст Охрид вчера се одржа во просториите на Црвен крст Охрид.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива