Охрид во 40-те години од минатиот век

 
   Охрид во минатото, а и денес – секогаш плени со убавина,  природа  некогаш недопрена,  а сега прилагодена кон потребите и човековата имагинација.


 Само за споредба, оваа фотографија ја позајмивме од фб профилот на Митко Лукан, а го насликува Охрид во 40-те години од минатиот век. Не многу изменет годиниве наназад, препознатлив и единствен.