Јубилејната, 30-та, Поетска ноќ во Велестово ќе биде посветена на најновата македонска поезија

Јубилејната 30-та Поетска ноќ во Велестово ќе со одржи на 20 и 21 јули на локации во Велестово и Охрид. Настанот ќе започне на 20 јули (петок) пред чешмата во Велестово во 21 часот. Оваа година Поетската ноќ во Велестово ќе биде посветена на најновата македонска поезија, а на вечерната програма, која ќе ја отвори Горан Папаз со саксофон, ќе

Прочитај повеќе

Човекот амфибија ќе одржи предавање во просториите на Црвен крст - Охрид

Јане Петков - човекот амфибија кој на 24 јули 2018 година во Охридското езеро ќе се обиде да постави нов Гинисов рекорд со препливување на 3500 м. во вреќа и врзан со ланци, за охриѓани и гостите ќе одржи интересно и уникатно предавање на кое ќе ги презентира посебните техники на дишење, концентрација и контрол

Прочитај повеќе

Во најава - богата програма за утрешната Бела ноќ во Охрид

Белата ноќ го означува официјалниот старт на летната сезона, и како и секогаш нуди богата програма во чии рамки се застапени сите музички вкусови.Годинава, Белата ноќ ќе се реализира во сабота на 14-ти јули, од 18 часот кога на градскиот плштад ќе настапи ди-џеј Гец, но и други локални ди-џеи, кои до 21 часот ќе ги забавуваат домаќините но и сите

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива