Промовиран романот „Виори низ сонот и фантазијата„ од Георги Ставрески

Вчера со почеток од 18ч. во просториите на Црвен Крст Охрид беше одржана промоцијата на младиот автор и волонтер на Црвен Крст Охрид Георги Ставрески, насловен како „Виори низ сонот и фантазијата„.Пред преполната сала присутни свое обраќање имаше самиот автор Георги Ставрески и промоторите проф. Вангелко Лозаноски, наст. Љубица Чифлигароска и м-р

Прочитај повеќе

Црвен крст Охрид организира крводарителска акција – приклучете се, дарувајте!

Со цел обезбедување на доволни количества крв и крвни продукти за потребите на пациентите во здравствените установи во Охрид во летниот период, Црвен крст Охрид организира крводарителска акција која ќе се реализира на 26.06.2018 (вторник) во просториите на ОСУ Св.Климент Охридски-Гимназија во периодот од 9-13 ч.- Ги покануваме нашите сограѓани кој

Прочитај повеќе

Децата од Нашата Улица - детска креативност која заслужува пофалба! (фото)

Неколку дечиња, основци, од едно охридско маало, дошле до идеја да направат приредба за своите најблиски, и навистина добро се подготвиле, и направиле сето тоа да изгледа што е можно попрофесионално. Интересна и за поздрав е сета оваа претстава, бидејќи денес се чини е реткост да се ужива во ваков тип детска забава, кога сè најчесто се сведува на

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива