Почнува туристичка кампања „Безбедно како дома“ во шест држави

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот почнува медиумска кампања во шест држави со цел да ја подигне свеста кај туристите за безбедно патување и промоција на туристичките потенцијали во земјава.Кампањата „Безбедно како дома“ ќе биде промовирана во Србија, Албанија, Косово, Бугарија, Полска и Турција.– Безбедно како дома” (Safe like home

Прочитај повеќе

Во пресрет на Велигден и Бајрам, Црвен крст Охрид ќе додели хуманитарни пакети, донација од "Охридски бисер Филеви"

Во рамки на Неделата на солидарност, а во пресрет на празниците Велигден и Бајрам Црвен крст Охрид ќепомогне на 150 семејства во социјален ризик со поделба хуманитарни пакети со храна и средства за хигиена.Помошта е обезбедена и донирана од страна на брендот „Охридски бисер Филеви“ претставувана одпотврдениот хуманист Михајло ФилевПоделбата на

Прочитај повеќе

Со едукативната игра „Сајбер Лило“, тинејџерите можат да ги идентификуваат ризиците од онлајн комуникација

На PLAY Store е достапна новата едукативна онлајн игра „Сајбер Лило“, која е наменета за тинејџери на возраст од 12 до 18 години, за да научат како да ги идентификуваат главните ризици на кои се изложени кога комуницираат онлајн.„Преку игра и на забавен начин, учениците ќе можат лесно и со поголем интерес да ја совладаат темата за сајбер безбедно

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива