Утре е Велики Четврток - денот кога се вапсуваат велигденските јајца

На Велики четврток се одбележуваат настаните што се случиле пред да тргне Спасителот на доброволните страданија. Во овој ден си спомнуваме за: Тајната вечера и сè што се случувало тогаш:подготовката, миењето нозе на апостолите, поуката за смирението и братољубието, посочување на предавникот и излегувањето на Јуда од вечерата, востановување на Свет

Прочитај повеќе

Охридскиот аеродром со меѓународен здравствен сертификат

Аеродромот „Свети Апостол Павле“ во Охрид се стекна со здравствен сертификат од Меѓународниот Совет на Аеродроми (Airports Council International World).Сертификатот претставува нов меѓународен репер за спроведени здравствени мерки што се издава согласно Програмата за здравствена акредитација на аеродромите ширум светот. Програмата е насочена да о

Прочитај повеќе

Нови книги за нови празнични мигови во охридската Библиотека

И оваа среда НУ Библиотека „Григор Прличев“ ви нуди 8 нови наслови кои веќе можат да се зајмат од денеска. Предлогот на нови книги го отвораме со „Бела хроника“ од Димитар Грумар во издание на Македонска реч. Следуваат изданија на издавачката куќа Три: Приказна за трите града од Митко Маџунков и Убиството на командантот од Харуки Мураками. Од изда

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива