Како се зголемувал бројот на населението во светот низ годините до денес?

Како се движел растот на населението во светот од почетокот на нашата ера па се до денес? Се претпоставува дека за време на почетокот на нашата ера во светот живееле околу 300 милиони жители, а денес (2020 година) во светот живее население од околу 7,8 милијарди жители. Само во последните 200 години населението се зголемило за 6,8 милијарди ж

Прочитај повеќе

Препораки за пациенти со ретки болести во услови на пандемија со CoVid 19

Актуелната епидемија предизвикана од новиот коронавирус изолиран во Вухан, Кина, кон крајот на 2019 година CoVid 19 помеѓу останатите клинички и јавно здравствени препораки го наметна и прашањето за инфекција со овој вирус кај вулнерабилната популација. Се уште нема известувања од критичните региони од Вухан, Кина, Италија и други региони во

Прочитај повеќе

Редовна дезинфекција на јавните површини

Во согласност со општинскиот оперативен план за превенција од корона вирусот Ковид-19, екипите на ЈП „Охридски Комуналец“ вршат редовна дезинфекција на јавните површини во Општина Охрид.Во текот на вечерните и раните утрински часови, со средство за дезинфекција се мијат улиците и јавните површини во централното градско подрачје, стариот дел на

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива