Кои се највисоките православни храмови во светот?

Христијанството е една од најстарите, а воедно најбројната религија во светот и има околу 2,2 милијарди верници. Христијанството се дели на три групи или цркви: католицизам, протестанство и православие. Според одредени проценки, православни верници се околу 260 милиони или 11,81 % од христијаните. Во православни народи спаѓаат: Македонците, Ср

Прочитај повеќе

Започна реконструкцијата на улицата "Абас Емин"

Денеска започнува реализација на еден од најважните инфраструктурни проекти во Охрид, а тоа е Комплетна реконструкција на улицата „Абас Емин“. Со ова, конечно се решава еден децениски проблем и се обезбедуваат подобри услови за жителите на Општина Охрид.Проектот е поделен на два дела, првиот дел, за изведба и реконструкција на фекалната, атмосфер

Прочитај повеќе

Центар за јавно здравје - Охрид: до денес кај 15 лица од Охрид и Дебрца е потврдено присуство на COVID-19

Од евидентирањето на првиот позитивен случај на COVID-19, Центар за јавно здравје Охрид е активно вклучен во активности насочени кон превенција, заштита на населението, спречување на ширењето на коронавирусот и справување со последиците од ширењето на COVID-19 на територијата на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа. Од п

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива