Во очекување на летото - фото: Сашко Георгиески

Крајот на април ни носи навистина променливо време, со драстични промени на температурите, па така деновиве дождот и пониските температури ни дадоа чувство како да е доцна есен, а не календарска пролет. Во очекување на стабилизација на времето, уживајте со уште едно прекрасно фото, кое ја топли и храни душата, а е дело на нашиот сограѓанин Сашк

Прочитај повеќе

Реконструкција на дел од канализационата мрежа во Пештани

Екипи на ЈП „Нискоградба“ деновиве работат на реконструкција на дел од канализационата мрежа во село Пештани. Акцијата се спроведува со цел да се реши проблемот предизвикан со дел од септичките јами.На стрмен простор се изработува каскадна шахта која ќе е поставена на длабочина од 2 метри, а на длабочина од околу 4 метри се поставува нова

Прочитај повеќе

Нова акција за чистење на крајбрежјето на Љубаништа

Екипите на ЈП „Охридски Комуналец“ денеска започнаа нова акција за чистење и собирање на отпадот кој во текот на изминатите неколку денови, беше натрупан на крајбрежјето на Охридското Езеро во потегот од кампот Љубаништа до границата со Република Албанија.Во рамки на денешните активности биле подигнати остатоци од пластична амбалажа, најлонски к

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива