Публикувана книгата `Кумова слама` од Славе Ѓорѓо Димоски

Во издание на издавачката куќа ТРИ од Скопје, во едицијата Награда „Антево перо“ од печат излезе книгата „Кумова Слама“ од Славе Ѓорѓо Димоски, кој е прв добитник на истоимената награда воспоставена во чест на македонскиот великан, поетот Анте Поовски.Наградата ја доделува меѓународната манифестација „Анте Поповски – Антево перо

Прочитај повеќе

Објавена книгата со хаику поезија „СТРМЕЦ ВО ХАИКУ СКРОТЕН“ од Пере Ристески

Деновиве од печат излезе најновата книга со хаику поезија Стрмец во хаику скротен на авторот Пере Ристески. Во книгата се поместени 70-тина хаику песни, кои тематски се поврзани со ветрот стрмец, карактеристичен за охридскиот регион.

Прочитај повеќе

Побарајте ги најновите наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови: “Просторите на текстот” – Звонко Танески “Кинеење 3D” – Тони Цифровски “Социологија” – Илија Ацески “Културна антропологија” – Илија Ацески

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива