И во есен посетете го Охрид

Октомври е, и веќе може да се каже дека летната сезона во Охрид е завршена, но тоа не значи дека градот е затворен за посета и одмор. Октомври е време најповолно за сите оние кои бараат излез од секојдневните гужви, од работните обврски, но и од жешките забави и случувања кои ги има во текот на туристичката сезона. Сега е момент за одмор на сите

Прочитај повеќе

Највкусните роденденски забави за вашите најмили и најмали закажете ги во Пицерија Немо!

Во срцето на Охрид, вкусете ја најубавата храна од италијанската и домашна кујна подготвена со многу љубов и внимание. Највкусни пици подготвени во фурна на дрва, тестенини, салати и други специјалитети, секогаш свежо подготвени за сечиј вкус!

Прочитај повеќе

Кон творештвото на Блаже Тренески

Работел како медицински техничар во општина Белчишта и тоа како: раководител на амбуланта, раководител на аптека и во исто време бил санитарен инспектор за училишните млечни кујни. Потоа се вработува во Домот за народно здравје во Струга. По една година доаѓа во Охрид и се вработува во Општата болница како главен медицински техничар во Детското

Прочитај повеќе